Før du vælger din køledisk eller kølemontre er der en række forhold du bør overveje:

Køb hos en kompetent leverandør, hvor der support efter købet.

Man falder let for et smart design, men overvej også den daglige rengøring, der gerne skal forløbe smidigt og effektivt.

Den køledisk, der er billigst i indkøb er måske ikke den bedste investering på lang sigt. Unødige servicebesøg og driftstab bør undgås. Der er som regel en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Butiksdiske kan fås med indbygget eller for separat kompressor. Sidstnævnte er hvor kompressoren er monteret eksternt, fx i et separat lokale eller udendørs.

En butiksdisk med indbygget kompressor afgiver varme og støj til lokalet. Nogle montagesteder kan bære dette, mens andre lokaler er uegnede til en løsning med indbygget kompressor.

Flotte, farverige brochurer kan forblænde. En nuværende bruger kan give dig en mere sandfærdig beskrivelse af disken end alverdens salgsmateriale.

Held og lykke med din beslutning. Vi står gerne til rådighed med vejledning.

Kølediske til kød

Rengøringsvenlige og robuste

Der er ikke noget som at træde ind i en slagterbutik, der bugner af lækre varer. Disken skal præsentere varerne flot og friste køberen. Udover en flot vareeksponering skal disken være let at rengøre, da kravene til hygiejne er høje. Samtidig skal disken være let at betjene for personalet.

Størrelsen på disken skal passe ind i butikkens fysiske rammer. Ligeledes skal ”looket” stemme overens med butikkens indretning.

Hvis der er tale om en stor diskløsning, så overvej om en løsning for separat kompressor vil være en god idé. Snak evt. med din lokale forhandler om dette.

Kølediske til brød/kager

Køle-, neutral-, varme- og kassediske i samme look

Lækkert bagværk i øjenhøjde er uimodståeligt. Derfor handler det om god eksponering af brød og kager.

Overvej om der ønskes en disk med hylder i flere niveauer, så der bliver mulighed for at vise mange varer frem. Alternativt om det er få ”eksklusive” varer, der ønskes eksponeret i et enkelt niveau.

Foruden kølediske leveres i samme ”udseende” diske uden køl, varmediske samt kassepodier, så der er en helhed i løsningen.

En løsning for separat kompressor kan komme på tale, hvis der er tale om flere diske side om side, så der undgås varme og støj fra kompressorerne i butikken.

Kølediske til fisk

Til både fersk fisk og røgvarer

Det er fascinerende at besøge en fiskebutik, hvor havets mangfoldighed åbenbarer sig.

Fisk skal opbevares koldt for at forblive frisk og i nogle tilfælde suppleres kulden fra selve køledisken med knust is eller brud is, der placeres i displayarealet.

I denne type forretninger er miljøet koldt og fugtigt og der vil ofte blive spulet med vand for at opretholde den nødvendige hygiejne. Det stiller krav til butikkens udstyr, herunder fiskediskene, der skal kunne stå distancen i det hårde miljø.

En disk af en god kvalitet, der er let at rengøre vil være en god og langsigtet investering.

Vi vejleder gerne i mulighederne.

Kølediske til ost

Forskellige designs og glasløsninger

Ost i alverdens afskygninger, smagsvarianter og styrker tager sig præsentabelt ud i en flot køledisk. Diskene fås i forskellige længder med eller uden kompressor. Tilvalg af overhylde inde i disken gør det muligt at præsentere salgssamhørige produkter som fx oliven og pesto.

Diskene kan fås med buet eller lige glas. Visse frontglas fås med hydraulisk løft, hvilket er en stor fordel i forbindelse med den daglige rengøring.

Ostens verden er spændende og indbyder til supplerende varegrupper såsom vin, brød, salater og røgvarer. Mange forretninger sætter en ære i at kunne tilbyde hele måltidet.

Kølediske til café og take-away

Den rette eksponering fremmer salget

Café og take away segmentet blomstrer. Flere og flere ideologier og kulinariske retninger åbner sig i street food og cafémiljøet.

Hurtig og effektiv service er i højsædet, derfor er det vigtigt med en køledisk, der fungerer og er let at betjene for personalet.

Der findes mange forskellige diske, der passer til dette segment. Det er bl.a. de fysiske forhold i butikken samt budgettet, der kan være afgørende for valget af den rigtige disk til opgaven.

Kølediske til cafeteria og kantine

Diske med plads til smørrebrød, sandwich, varme retter og drikkevarer

I visse cafeteriamiljøer kan det være praktisk, at kunderne kan betjene sig selv via en kølemontre. For at holde på kulden er disse møbler ofte på forsiden forsynet med selvbetjeningsklapper. Ofte anvendes diskene til portionsanrettede måltider, sandwich eller smørrebrød.

På bagsiden af møblet kan personalet via låger indsætte friske forsyninger.

Hylder i flere niveauer sørger for maksimal udnyttelse af pladsen og den er vigtig fordi der ofte er en stor kundegennemstrømning i et relativt begrænset tidsrum.

En kølebrønd under hylderne vil kunne bruges til at holde drikkevarerne kolde.

Diskene kan leveres med eller uden bakkeglidebane foran.

Kølediske til chokolade

Med fugtighedsstyring – for korrekt opbevaring

I disse år er der ekstra fokus på kvalitetschokolade. Hellere lidt men godt.

Chokoladekølediske med hygrostat, hvor luftfugtigheden kan kontrolleres, sikrer at den eksklusive og uimodståelige chokolade forbliver indbydende.

Diskene fås i forskellige udformninger, med forskellige glasløsninger og i varierende længder. Så er det bare et spørgsmål om at få defineret ønskerne, så du får nøjagtig den disk, der passer ind i dit butiksmiljø.

Chokoladediskene har også vundet indtog i bl.a. vin og blomsterbutikker, hvor chokoladen supplerer butikkens øvrige sortiment.

Kølediske til is

Med plads til alle dine smagsvarianter

Der er intet som en lækker gammeldags vaffelis på en varm sommerdag. Isen skal selvfølgelig serveres fra en disk med den rette temperatur, så smagsoplevelsen bliver optimal.

De seneste årtier er sortimentet i Danmark udvidet til ikke alene at omfatte de klassiske danske varianter, men til også at rumme bl.a. de italienske. Ligeledes har de økologiske, veganske samt allergivenlige varianter vundet indpas.

Ligesom issortimentet er udbuddet af isdiske ekspanderet. Det betyder, at det er en lang række valgmuligheder, når man skal vælge sin isdisk. Det er kun budgettet, der sætter begrænsningerne.

Bordkølemontrer og køle-/frysetårne

Til bager, konditor, café, restaurant, kiosk, cafeteria og delikatessebutik

Hvis gulvpladsen er trang kan en bordkølemontre – til småvarer lige fra kager til hurtig omsættelige sandwich og snacks – være løsningen. Der er et godt kig ind til varerne i bordkøleren, der er placeret i øjenhøjde. Denne type møbel ses ofte i fx sportshaller og cafémiljøer.

Køle-/frysetårne er en ideél løsning, hvor gulvpladsen er begrænset. Tårnet har glas på alle sider og giver derfor perfekt udsyn til varerne, der kan eksponeres i mange niveauer.

Tårnene kan fås i forskellige prisklasser, størrelser og temperaturområder, så de passer til den givne opgave.

Brug for hjælp? - Få professionel vejledning