På grund af sine karakteristiske egenskaber er MAJA skælis egnet til mange forskellige formål. Specielt ved køling af friske levnedsmidler byder MAJA skælis på mange fordele.
MAJA skælis er ideel for:
– Pølsefremstilling i hurtighakkere
– Dejkøling
– Køling af fisk og andre friske levnedsmidler i kølediske og på buffeter
– Køling af fangsten på kuttere
– Supermarkedsdiske
– Buffeter
– Kryoterapi
– Kunstsne pister

Maja-skælis byder på mange fordele:
30% lettere end andre istyper
– Ringe transportomkostninger
– Skånsomt for produktet, der skal køles
Høj køleydelse, istemperatur -7ºC
– Hurtig produktnedkøling
– Produktet holder sig friskt længere
– Smelter langsommere end andre istyper, derfor mindre forbrug
Skåner produkt og værktøj (knive i kødhakker)
– Tynde isplader (1-2 mm)
– Ringere mekanisk modstand
– Meget god dækning af produktet
– Stor overflade til køleoverførsel
Lave fremstillingsomkostninger
– Høj virkningsgrad
– Alt vand bliver til is, intet vandspild
Tørfrossen is
– Tør overflade
– Enkel lagring
– Ingen sammenfrysning
– Næsten intet smeltevand
Hygiejnisk upåklagelig is
– Optimal iskvalitet til brug i levnedsmiddelområdet
– Hygiejneudrustning som option: Fuldautomatisk fordamper-selvrengøringssystem, UV-sterilisation, udløbsskakt- og magasin sterilisation
Let at skovle
– Nem isfordeling
– Let istransport
– Flad isfordelingssøjle, herved meget god magasinudnyttelse
Ingen yderligere driftsomkostninger
– Uafhængig af vandhårdhed, derfor er blødgøringsanlæg overflødigt
– Ingen kalkudskilning som fx ved brudis
– Høj pålidelighed og ringe vedligeholdelsesomkostninger