Derfor skal du vælge den rette skælismaskine

Førsteklasses fisk fortjener førsteklasses is!

I fiskebutikkerne og på gourmetrestauranterne kræses der for at udvælge sæsonens bedste og mest friske fisk – og råvarer i øvrigt. Det er deri smagsforskellen ligger.
Derfor er det også meget naturligt at du stiller krav til den is, som skal køle dine råvarer.

Indkøb af en skælismaskine er en kompleks beslutning, som kræver detaljerede overvejelser.

Nogle af de spørgsmål, som du kan have undervejs er:

 • Hvilken is og ismaskine er den rette for mig? Brudis eller skælis
 • Hvilke andre kriterier end indkøbsprisen skal jeg have for øje?
  Fx service-setup, drifts- og serviceomkostninger
 • Kan mit personale finde ud af at betjene maskinen?
 • Hvordan rengør vi maskinen, så vi sikrer en altid ren is og en pletfri kontrolrapport fra Fødevarekontrollen?

Ligesom du er råvarespecialist er vi specialist inden for køleudstyr. Du vil præsentere det flotteste udvalg af førsteklasses fisk for dine kunder. Det vil vi gerne hjælpe dig med på den mest indbydende måde – nemlig med skælis. Vi har udvalgt de bedste skælismaskiner til dig:

MAJA skælismaskiner produceret i Tyskland.

De bedste skælismaskiner – det kan enhver jo komme at sige! Vi uddyber her hvorfor og håber du får besvaret alle dine spørgsmål omkring skælismaskiner og ved vejs ende kan erklære dig enig i at MAJA er et godt valg.

Vi starter med et par brugerudtalelser fra dine kolleger i branchen:

Med andre ord er brugerne tilfredse med deres køb af en MAJA maskine af følgende årsager:

A) God service fra forhandleren
B) Driftsikkerhed
C) Langtidsholdbar is
D) Automatisk rengøring for pletfri hygiejne


Lad os gå i dybden med disse punkter:

A) God service - før, under og efter købet

Som nævnt er indkøb af en skælismaskine en stor beslutning, som kræver detaljerede overvejelser. Vi sælger altid via en fagmand, som kan vejlede dig i dit valg af model. I nogle tilfælde er en skælismaskine med indbygget kompressor det rette. I andre sager skal isproduktionsenheden og kompressoren stå hver for sig. Nogle gange placeres isproduktionsmaskinen på loftet og isen ledes via en tragt ned i kølerummet. Hvad der er det rette for dig, hjælper kølemanden gerne med at afdække.
Når du har truffet din beslutning står kølemanden dig bi med montage og installation af skælismaskinen med tilbehør – herunder fx skakt – og evt. trækning af kølerør.
Ligeledes står kølemanden for serviceeftersyn og rykker ud, hvis uheldet er ude og der er driftsstop på isproduktionen.
Med dette koncept er du på intet tidspunkt i processen overladt til dig selv.

Maja skælismaskiner til ethvert behov

Sortimentet af MAJA skælismaskiner omfatter modeller med en ydelse på 85 kg. til 12 ton/døgn. De mindre maskiner kan leveres som kompaktmaskiner, mens de store maskiner installeres med separat køleanlæg.

Læs mere om MAJA modellerne her

Se også brochure fra producenten (engelsk og tysk version) her: 

På engelsk

På tysk 

Ring endelig, hvis du har brug for en dybdegående snak. Vi henviser gerne til en forhandler i dit nærområde eller til en af dine kolleger i branchen som du kan se en maskine hos.

B) En enkel konstruktion og nem betjening giver driftssikkerhed og lave driftsomkostninger

Jesper fra Haralds Fisk pointerer: ”Maja skælismaskinen fungerer rigtig godt og er meget mere driftssikker, end den maskine jeg havde før. Det var en brudismaskine, hvor sneglen ofte gik i stykker og der var altid bøvl.”

Vi taler ofte med frustrerede indehavere af brudismaskiner, som beklager sig over problemer med fx fremføringssneglen.

Det er derfor vigtigt at du, når du står overfor at skulle vælge mellem en brudismaskine og en skælismaskine – udover på prisen – også kigger på de to maskintypers vidt forskellige konstruktion. Brudismaskiner har mange ømfindtlige dele, hvilket ofte giver en del udgifter til reservedele og udskiftning heraf. Desuden kræver brudismaskiner blødgøringsanlæg.

MAJA skælismaskinerne producerer skælis således: En dybfrossen metalcylinder roterer i vand. Der fryses vand på valsen ved hver omdrejning, og isen bliver skubbet ud som tørfrosne isplader. Dette princip blev udviklet af MAJA og har bevist sin værdi i praksis over seks årtier. Det er enkelt, omkostningsbesparende og yderst servicebesparende.

Men det er ikke kun produktionsprincippet, der er enkelt – skælismaskinerne er nemme at betjene, har en simpel konstruktion – ingen kringel-kroge, hvor skidt kan samle sig. Resultatet er skælismaskiner, der nemt kan adskilles og rengøres.

Ingen yderligere driftsomkostninger med en MAJA skælismaskine

 • Uafhængig af vandhårdhed, derfor er blødgøringsanlæg overflødigt
 • Ingen kalkudskilning som fx ved brudis
 • Høj pålidelighed og ringe vedligeholdelsesomkostninger
Produktionsprincip for MAJA skaelismaskine - simpelt, billigt og driftsikkert

Produktion af skælis med MAJA skælis-rotationsfordamper: Enkelt, billigt og pålideligt

Hygiejnisk skælisproduktion: Så nemt kan du rengøre en MAJA skælis-rotationsfordamper

C) Langtidsholdbar is

For nogle er is en religion – nogle vil have brudis andre sværger til skælis, men for Jesper fra Haralds Fisk i København er der ikke længere tvivl.
Han udtaler: ”Skælisen (-7 ºC) holder meget længere, end den brudis (0 ºC) jeg brugte tidligere.”

Skælistemperaturen er ca. -7 ºC. Skælisen har en tør overflade – den fryser ikke sammen. Isen afkøler hurtigt og skånsomt dine råvarer og holder produktet friskt længe. Skælisen smelter langsommere end andre istyper, så isforbruget er mindre. Hvis du anvender skælisen i dine kølediske, så holder den uden problemer hele dagen.

På grund af sine karakteristiske egenskaber er MAJA skælis egnet til mange forskellige formål.

MAJA skælis er ideel for:

 • Køling af fisk og andre friske levnedsmidler i kølediske og på buffeter
 • Køling af fangsten på kuttere
 • Supermarkedsdiske
 • Buffeter
 • Pølsefremstilling i hurtighakkere
 • Dejkøling
 • Kryoterapi

D) Automatisk rengøring – MAJA er skælismaskinen med den glade Smiley!

MAJA skælismaskinerne er HY-GEN mærkedet, hvilket betyder at de er konstrueret, så de hurtigt og let kan rengøres og derfor muliggør produktion af skælis under hygiejniske betingelser. Optimale hygiejnebetingelser til brug i levnedsmiddelområdet er et must. I fødevarebranchen bliver du mødt med meget strenge hygiejnekrav og det er forbundet med store tab, hvis fødevaresikkerheden svigter.

For hygiejnesikkerhed tilbyder MAJA det patenterede fordamper-selvrengøringssystem MAJA-SCS. Den automatiske selvrengøring igangsættes ved et tryk på en knap og sikrer at rengøringen gennemføres regelmæssigt og effektivt uden brug af personaleressourcer. SCS-systemet sikrer rengøringen af alle dele i fordamperen, der kommer i berøring med vand.

Slut med tidskrævende rengøringsprocedurer, som optager personalet tid og måske glipper, når travlheden melder sig. Ét tryk på en knap og rengøringscyklussen igangsættes. Rengøringsmiddel blandes med vand hvorved rengøring, afkalkning og desinficering klares i én arbejdsgang.

Har du tilkøbt et kontrolpanel med timer eller kontrolpanel touch til din skælismaskine kan maskinen indstilles til automatisk at gennemføre rengøringen på forprogrammerede tidspunkter. Det er ganske enkelt smart og unikt for MAJA maskinerne – der findes ikke andre fabrikater på markedet med denne option!

Er du interesseret i at vide mere om MAJA maskinerne så kontakt os nu!

Lone Dæncker

Salg og rådgivning
Direkte mail:
ld@daencker.dk

Dæncker Køleinventar bygger på
mere end 30 års erfaring 

Luk menu